^Back to Top
facebook

Honden Trimsalon

Kwispel Goes

Adres en Contact

De Gasperisstraat 22
4463 KK Goes
tel: 0113-323099 - 0640210020

 

Katten Trimmen

Niet alleen honden maar ook katten kunnen bij onze trimsalon terecht voor vachtverzorging. Met uitzondering van de zogenaamde ‘naaktrassen’ zijn alle katten gezegend met een behoorlijke vacht. Deze zal in meer of mindere mate het hele jaar door verharen. Vooral met de wisseling van de seizoenen. Voor een kort- tot halflangharige kat is een wekelijkse borstelbeurt vaak voldoende om de losse haren te verwijderen. De verzorging van een langharige kat, bijvoorbeeld de Perzische kat, vergt veel meer tijd en moeite van de eigenaar. Deze rassen vragen een uitvoerige dagelijkse borstel- en kambeurt omdat de vacht snel (al binnen enkele dagen) kan gaan klitten. Deze klitten zitten vaak zeer dicht op de huid waardoor de huid eronder niet kan ademen. De huid kan dan gaan ontsteken met alle gevolgen van dien.

Onze trimsalon kan uitkomst bieden als de eigenaar niet voldoende mogelijkheid heeft om de vacht van de kat te onderhouden of wanneer er al klitten ontstaan zijn in de vacht. Ook de kortharige katten kunnen problemen met de vacht krijgen vooral als de kat zichzelf niet goed meer kan wassen door bijvoorbeeld ouderdom of overgewicht. Het is verstandig om de kat al zo vroeg mogelijk te laten wennen aan de vachtverzorging zodat deze zich gemakkelijk laat behandelen. Goede vachtverzorging is essentieel, mede omdat u door het regelmatig borstelen en kammen ook sneller wondjes en/of parasieten kunt ontdekken op uw huisdier zodat u hem/haar tijdig kunt behandelen. 

Ook voor advies met betrekking tot het onderhouden van de vacht of het gebruik van de juiste borstels e.d. kunt u bij onze trimsalon terecht. De meeste katten laten zich in een vreemde omgeving makkelijker behandelen dan thuis. Ook dat ze onder handen worden genomen door een ‘vreemde’ maakt vaak al genoeg indruk waardoor ze zich goed laten behandelen. Sommige katten laten zich echter niet behandelen.  

Voor vragen en een afspraak kunt u terecht bij een van onze trimsters.