^Back to Top
facebook

Honden Trimsalon

Kwispel Goes

Adres en Contact

De Gasperisstraat 22
4463 KK Goes
tel: 0113-323099 - 0640210020

 

Over mij

Eerst zal ik me zelf voorstellen ik ben Nicolette Stahlie en heb een trimsalon in Goes, Zeeland. Zelf heb ik twee cocker Spaniëls, maar mijn zus heeft een Tibetaanse Terriër. Graag wil ik iets meer vertellen over de hondentrimsalon en hoe het in zijn werk gaat als u besluit om uw Tibetaanse Terriër naar de trimsalon brengt om een algehele trimbehandeling te laten geven.
 
Alleerst hondentrimster is een erkend beroep en hiervoor is er een landelijke opleiding. De opleiding duurt gemiddeld 1 a 2 jaar, dit naar gelang je eigen inzet en feeling. De opleiding bestaat uit een theorie gedeelte en een praktijk gedeelte. Het theorie gedeelte bestaat uit anatomie, verzorging, erkennen van alle rassen en eigenlijk zo’n beetje alles wat betreft de binnen en buitenkant  van de hond. Echter de praktijk, dit kunt u leren en ervaring opdoen bij een goede erkende trimsalon. Hierbij is uw eigen motivatie en inzet van groot belang. Er zijn zoveel verschillende rassen en bij elk ras behoort een eigen model.
Nu trimmen is in te delen in verschillende vaardigheden nl.
plukken, scheren, uitdunnen, strippen, knippen, wassen en kammen en borstelen. Afhankelijk van het ras en de wens van de eigenaar worden deze verschillende technieken op de hond toegepast. Ik zal in dit artikel me alleen bezighouden met de tibetaanse Terriër, daar u allen natuurlijk graag meer wil weten wat wij voor uw hond kunnen betekenen.
 
De Tibetaanse Terriër valt onder de langharige rassen die een dubbele vacht bezit. Dit betekend een langere van iets hardere haarstructuur bovenvacht en een iets wollige ondervacht.
Het voordeel hiervan is dat u niet veel verharing in uw huis vindt, maar het nadeel is dat u wel geregeld de vacht moet borstelen om hem zo gezond en klitvrij te houden. Alleen een 3 maandelijkse trimsalon bezoek is voor uw viervoeter niet afdoende. Dus ondanks u hem bij de trimsalon een algehele verzorgingsbeurt laat geven heeft u thuis ook uw werk aan de vacht. Regelmatig borstelen is een vereiste.
 
Nu wat kunnen wij dan extra voor u en uw hond betekenen:
Als u uw Tibetaanse Terriër naar de trimsalon brengt, kunnen wij hem geheel grondig uitborstelen en kammen, dus ook de moeilijke onderdelen zoals onder de oksels, de liezen en achterde oren, daarnaast wordt hij gewassen en geheel drooggefohnd.
 
Mocht hij teveel ondervacht bezitten dan kunnen wij die voor u op een hond vriendelijke manier onder de bovenvacht uitkammen. Dit houdt in dat de bovenvacht zijn lengte behoudt
 
 
diddle%20bubbles.png
 
 
maar dat de ondervacht uitgedund wordt, waardoor de borstelbeurten thuis beter zijn bij te houden. Daarnaast wordt in de trimsalon ook zijn nagels geknipt, de overtollige haren uit zijn oren verwijderd en de voetzolen leeggeknipt, om zo glijden op een gladde vloer te voorkomen. Natuurlijk is het ook heel gebruikelijk als wij tijdens de trimbeurt onverhoopte vreemde dingen tegenkomen dat wij u daar op attenderen. Zoals bijvoorbeeld een ooronsteking, ontstoken tandvlees, knobbeltjes, ontstoken ogen enz. Waarbij een bezoek aan de dierenarts vaak geadviseerd wordt. Dit om een chronische sluipende ontsteking te voorkomen.
 
Ook geven wij graag u desgewenst alle adviezen mee om uw maatje thuis zo goed mogelijk bij te kunnen houden wat betreft de algehele verzorging.  Daarnaast is het mogelijk om uw Tibetaantje in elke gewenste haarlengte te laten knippen, maar dan moet hij natuurlijk wel zo goed als klitvrij zijn.